5 topværktøjer, som er oversete, men enhver bør have til byggearbejde

  1. Japansk håndsav

I modsætning til save i vestlig stil, der skærer på skubbeslaget, skærer en japansk håndsav på trækslaget. Med sine tyndere knive skærer den mere effektivt og efterlader en smallere snitbredde. Japanske håndsave sporer også mere lige og gør det nemmere at starte et snit.

Fordi den kommer med tynde klinger, der bøjer lidt for at lave glatte snit, efterlader den ingen vildfarne ridser på træet, fordi tænderne ikke har sat sig. Selvom klingen er noget fleksibel, er den stiv nok til at holde til snedkersnit.

Der findes flere typer japanske håndsave, herunder bagsaven, nøglehulssaven og tømrersaven til flere formål med to skærekanter.

  1. Lavvinklet donkraft

En af de mest alsidige blandt alle bænke, lavvinklet donkraft længde er ideel til at fjerne maskinmærker fra brædder, der er blevet fuget på en maskine. Med en diameter på 15 tommer er den lave vinklede donkraft perfekt til at udjævne ru brædder, der ikke kan passe over din jointer. Derudover er den lavvinklede donkraft med en specielt udformet håndtagshætte formet til at skyde ideel til optagelser.

Den massive klinge er sat skrå op i det fræsede leje ved 12 grader, hvilket giver dig maksimal støtte af skæret og en lav angrebsvinkel. Den præcise dybdejustering, bevægelige sko til justering af mundåbningen og det kraftige blad giver dig mulighed for at tackle de sværeste opgaver med kraften fra en donkraft og finessen fra en glattere.

Tricket til at få mest muligt ud af dette er at have flere knive slebet til forskellige vinkler til en række forskellige opgaver. For eksempel 25 grader til endekornsarbejde, 33 grader til udjævning, 38 grader til at tackle bølget korn med mindre afrivning, en tandet klinge til aggressiv fjernelse af materiale med mindre indsats og en 90-graders skraberklinge.

  1. Brugssaks

Et par tykke brugssakse kan nemt skære en række forskellige materialer, herunder metalplader, plastik, aluminium, gummi, tråd og emballage, der rummer det værktøj, du køber. De kommer typisk med et sikkerhedstip for at sikre, at materialet ikke bliver beskadiget under skæring og har store, komfortable, ambidextrøse håndtag, der passer til større hænder.

  1. Støvsamler

Da indånding af træstøv betragtes som en alvorlig sundhedsrisiko, introducerer værktøjsproducenter overkommelige støvopsamlere, cykloner og værktøjsudløste støvsugere, der ikke kun suger støvet op ved kilden, men også holder det indeholdt ved hjælp af ultrafine filtre.

Støvsamlere er nu tilgængelige til geringssave, slibetromler, borepressere, bordsave, båndsave og andre støvudspyende værktøjer. Alle er designet til at hjælpe med at fjerne luftbårent affald og støv fra luften. Mange af disse værktøjer kan udstyres med specielle støvopsamlingshætter, ledslanger til svært tilgængelige områder og specielle filtre til at fange træaffald og selv de fineste støvpartikler.

Cyklonstøvsamlere er måske de reneste og mest effektive støvsamlere, der findes. Deres cyklonadskillelsesproces fanger 99,9% af alle træflis og støvpartikler, der kommer ind i den.

  1. Pocket-hole jig

Dette værktøj giver en hurtig, stærk og nem måde at samle træ på, når du ikke ønsker at vise nogen skruer.

Den kan bruges på mange forskellige typer projekter, lige fra at bygge en stol eller et skab til at reparere et knirkende gulv. Grundlæggende borer du et hul i en vinkel i det ene bræt og forbinder det derefter med et andet bræt med lommehulskruer. Justerbare guider og stopkravebits hjælper med at styre hullets bredde og dybde.

En lommehuls-jig eliminerer behovet for at klemme en samling i timevis og vente på, at limen tørrer, selvom lim stadig kan bruges. Da kun ét bræt er bearbejdet, er der ingen frustrerende tilpasningsproblemer at tage sig af, ingen opstilling af dyvelhuller og ingen tid på at skære en perfekt tap. Du skal blot bore hullerne og skrue skruerne i. Et førende mærke er Kreg pocket-hole jig.

Overvej en karrierer som håndværker

Hvis du overvejer en karrierer som håndværker, bør du først og fremmest kende dine færdigheder, og vide det du har er hvad der skal til.

Dernæst fokuserer på at have en stærk online tilstedeværelse, især en professionel hjemmeside, kan være en fordel for at generere mere omsætning.