En dygtig maler i Randers og en hurtigt klaret tilstandsrapport? Her er hvad du skal vide

De fleste har været igennem hele helvedet, når først man skal sælge sit hus. På mange måder kan det være en befrielse, når først du er i mål – specielt hvis dit drømmehus står og venter på din fulde opmærksomhed. Dog er der lige lidt du skal huske, når det kommer til salget, forberedelserne og huset, der skal gøres i stand. Herunder står der blot nogle af de instanser, der er vigtige have styr på.

Professionel maler

Skal du have piftet dit hus op i Randers kan det altid gøres i hånden, men de fleste tilvælger sig en dygtig maler. Arbejdet i sig selv er hårdt og tidskrævende, og hvis man ikke selv er professionel, så kan det risikeres, at der bliver lavet trælse småfejl og sjuskede løbere. Mange tror, at pengepungen bliver tømt i den forbindelse, men man kan sagtens finde sig en maler Randers, for en billig pris og et godt udført stykke arbejde. Din maler i Randers sørger for, at dit hus står som nyt, når den næste familie flytter ind. Når alt først er blevet nymalet, så påvirker det friskhedsfornemmelsen i huset, og gør det mere attraktivt for køberne.

Tilstandsrapport

Tilstanden på dit hus er vigtig, og derfor skal du have lavet en tilstandsrapport. Det er, først og fremmest, for køberens skyld, da han/hun skal være helt tryg ved at købe huset, uden uforudsete projekter, men det er også for din egen skyld, så køberne ikke beskylder dig for at lyve, idét tilstanden trækker prisen op eller ned. Det er nødvendigt og billigt at få lavet en tilstandsrapport, da den typisk vil ligge på mellem 4.000 og 6.000 kr.

Tilstandsrapporten omhandler skader, utætheder og alt det, som du sikkert var yderst opmærksom på, da du selv var køberen. Derudover er det vigtigt at påpege, at tilstandsrapporten også skal være i orden, ift. nye tilbygninger, hvis du skulle gå og planlægger dette. Mange vælger at bygge lidt på huset inden salg, specielt hvis det har været ganske urørt efter byggeåret. Det behøver ikke at være en kattepine med tilbygning, og faktisk er der også effektive metoder, der kræver mindre gravearbejde, f.eks. punkt fundament. Du kan læse mere om punkt fundament på https://punkt-fundament.dk/.