Få din bolig til at se flot ud med facaderens

Skal du sælge din bolig og vil du gerne øge værdien på en nem og billig måde, eller kan du bare godt lide at du selv bor i en flot og velholdt bolig, så kan det være en ide at tage et kig på om det er værd at få renset din facade.

Undgå dyre og omfattende skader

Ud over at få din facade til at se pæn ud, og give huset et helt nyt liv, så er facaderens også en vigtig behandling. Uanset hvilken type facade du har, så kan det næsten ikke undgås at den påvirkes af det danske hårde klima.

Ofte vil det være skidt og alger der med tiden sætter sig fast, og det kan gøre det svært for facaden at ånde, og i sidste ende kan det også give store skader og dyre reparationer.

Når din facade ikke kan ånde, så kan det faktisk også påvirke indeklimaet i din bolig.

Sådan renser du din facade

At rense facaden er ikke det sværeste job i verden, men det kan være meget tidskrævende.

Inden du går i gang, skal du først sikre dig at facaden ikke er beskadiget. Hvis der sidder afskalninger og andre ujævnheder kan det være en fordel at udbedre dem først. Herefter renser du facaden grundigt af med en spartel eller en børste.

Har du et problem med alger så er næste skridt en grundig algerens, og herefter findes der forskellige produkter du kan bruge til at rengøre din facade med. De smøres ofte på med en børste, en kost eller en svamp. Herefter er det blot at vaske facaden af igen.

Slip for det hårde arbejde

Der kan være mange fordele ved at få hjælp til arbejdet. For det første kan en professionel ofte klare jobbet på den halve tid af hvad du selv kan, og de bruger også ofte mere miljøvenlige og bedre produkter end du kan få i håndkøb.

Når du betaler for at få din facade renset, så følger der også ofte en imprægnering med i prisen, så din facade holder sig pæn længere.