Har du ældre familiemedlemmer der begynder at have svært ved at passe haven?

Så læs med her i artiklen, og få ideer til hvordan du kan hjælpe. Det kan være svært at indrømme at der er noget vi har svært ved. Endnu sværere kan det være at bede om hjælp. Sandsynligheden for at du selv har ældre familiemedlemmer dette passer på er ret stor. Det er ganske forståeligt at det er svært at komme dertil i livet, hvor tingene bliver sværere, og det måske endda ikke lykkedes. Her er det vigtigt at du som familie, hjælper så godt du nu kan. Det skal være givende for begge parter, og det er ikke noget der skal udkøre dig. 

 

Giv en hjælpende hånd med hvor du kan

Det er altid værdsat at få hjælp, også selvom den ikke altid bliver spurgt om. Der er mange ting du kan hjælpe med, uden at det behøver at være noget der udmatter dig. Det kan være alt fra at hjælpe med en hurtig støvsugning til lige vaske badeværelset over.  Det lyder måske ikke af meget, men det vil helt sikkert være en rigtig stor hjælp. Selvfølgelig er der mulighed for at få hjælp til denne slags i dagens Danmark. Men ærlig talt så er denne hjælp ofte i underkanten af det der er brug for. Og mange ældre, der ikke er på arbejdsmarkedet mere, har måske ikke råd til at købe sig til ekstra rengøring. 

 

Hjælp dem med at blive mere selvhjulpne 

Det lyder nok mere enkelt end det kan være. Det kan især være udendørs arealer der kan være svære at holde for den ældre. Desuden kan det være svært for den ældre at erkende det. Det handler derfor ikke om at der ikke skal være en have, men det handler om at have en have der er nem at holde. Få en robotplæneklipper til at slå græsset, så kører det helt på automatik, og du skal måske bare hjælpe lidt med vedligeholdelsen af denne. Om det er noget du gør selv eller hjælper med at få hjælp fra en professionel. Få omlagt blomsterbedene med granitskærver, så det bliver nemmere at holde. Det koster ikke en formue, se den bedste pris på granitskærver her, og det er nemt at sprede ud i bedene. Granitskærverne gør at ukrudt bliver minimalt, hvis ikke, ikke eksisterende. På denne måde bliver haven nem at holde og fremstår smuk og indbydende.