Sådan indretter du dit soveværelse

Soveværelset er et vigtigt rum i boligen, og det skal være et roligt og afslappende rum at befinde sig i. Indretningen har derfor en stor betydning for atomosfæren i rummet. Skal du til at indrette dit soveværelse eller trænger dit nuværende til en opdatering? Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du kan komme i mål med indretningen i dit soveværelse.

Undgå for mange møbler og at overpynte

Fordi soveværelset skal være et roligt sted for dig at være, er det også vigtigt, at der ikke er for ‘larm’. Du skal selvfølgelig have en god seng, et fint sengebord og måske et skab. Andre møbler kan naturligvis også være nødvendige, men prøv at begræns dig. Et godt råd er også at finde et skab med låger, i stedet for en åben skabsløsning.

Samme tankegang bør du have når det kommer til pynt. Find nogle få og flotte ting du kan lide, og brug eventuelt få hylder, hvor det fint kan stå. På den måde skaber du en enkel og afslappende indretning.

Rolige farver

Afdæmpede og mørke nuancer skaber en hyggelig og næsten huleagtig stemning. Det kan derfor være en stor fordel, at tage udgangspunkt i forskellige mørke nuancer, når du indrette soveværelset. Det gælder alt fra sengetøj, gardiner og møbler. Du kan også vælge at tapetsere eller male en væg i en af farverne, for at give en kontrast til de normalvis hvide og store overflader.

Det rigtige lys

Belysningen har en stor påvirkning på vores adfærd og humør, og derfor er det vigtigt at du vælger den rette i soveværelset. Dine natbordslamper må ikke blænde dig eller afgive et for skarpt lys. Læser du tit i sengen, kan du med fordel gå efter en lampe, der både har en læselampe og et diffust lys som du kan skifte i mellem.

Loftlampen må heller ikke blænde, men skal også afgive nok lys til at du kan se hvad du laver. Særligt hvis du har dit skab i soveværelset, er det rart at have ordentligt lys når du lægger tøj på plads og skal vælge outfit.

Tekstiler skaber en hyggelig stemning

Vil du gerne sætte prikken over i’et i din indretning, så er tekstiler den perfekte løsning. Pyntepuder, gardiner og tæpper skaber en hyggelig atmosfære, hvor man har lyst til at være. Du kan også bruge et gulvtæppe ved sengen, så du om morgenen træder ud på et blødt og lækkert underlag. Tekstiler giver en fantastisk kontrast til de meget hårde overflader, der kan være i et rum.