3 gode råd til valg af gardiner til dit hjem

Det er ikke altid lige nemt at finde de helt rigtige gardiner til boligen. Der er mange ting, der skal tages i betragtning, og det kan være svært at finde dem, der passer perfekt. Men her får du 3 gode råd, der kan gøre det lidt nemmere for dig at finde de rigtige gardiner til dit hjem.

1. Mål op

Det første råd er at måle op. Du skal have styr på både bredden og højden på det vindue, der skal have gardiner. Det er også en god idé at tage mål til jorden eller gulvet, så du ved, hvor meget stof der skal bruges. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal måle op, så kan du altid bestille en opmåling af gardiner. På den måde får du den helt præcise måling, og du slipper for at købe for meget eller for lidt stof.

2. Vælg det rigtige stof

Når du har fundet ud af, hvor mange meter stof du skal bruge, så skal du finde det rette stof. Det er ikke kun farven på stoffet, der er vigtig. Du skal også have styr på dens kvalitet og dens egenskaber. Nogle stoffer er mere slidstærke end andre, nogle er bedre til at holde på varmen osv. Sørg derfor for at undersøge de forskellige typer af stoffer og vælg den type, der passer bedst til dig og dine behov.

3. Find den rigtige farve

Farven på dine nye gardiner kan have stor betydning for stemningen i din bolig. Hvis du vælger en mørk farve, så vil det typisk give et roligere udtryk i boligen, mens en lysere farve vil give et mere let og luftigt udtryk. Du skal altså tage stilling til, hvilken type udtryk du gerne vil have i din bolig. Er det roligt eller let? Er det hyggeligt eller energisk? Nogle farver passer bedre til nogle rum end andre – men det kommer selvfølgelig altid an på, hvad du selv foretrækker.

Sidste bonus tip – Sammenlign priser

Når du har fundet gardinerne, så skal du også finde den helt rigtige pris. Det kan være svært at finde den billigste pris, hvis du kun kigger hos én leverandør. Derfor kan det være en god idé at sammenligne priser hos flere forskellige. På den måde kan du finde de billigste gardiner på markedet.

Hvad skal du vælge?

Du får mange muligheder, når du skal vælge gardiner til din bolig. Der er mange ting, du skal have styr på, men det kan sagtens lade sig gøre. Husk at måle op, vælg det rigtige stof og find den rigtige farve. Og sørg for at sammenligne priserne på de forskellige gardiner. Så kan du være sikker på at finde de helt rigtige gardiner til din bolig.