Sådan indretter du med lys og lamper

Hver gang vi beder om indretningstips lære vi om farver og teksturer og hvordan møbler skal placeres i rummet.

Men noget af det vigtigste hvis du vil indrette et flot og personligt hjem er at skabe universer og atmosfære i hele hjemmet.

Mens kunst og dekorationsgenstande kan gøre hjemmet flot så er det faktisk belysningen der spiller den største roller, når det kommer til at skabe stemning og miljø i hjemmet.

Du skal naturligvis finde den helt rigtige flotte lampe som passer til hjemmet stil, men at vælge den rigtige pære og placering i hjemmet er også vigtigt.

Her er fem gode råd:

1 Placer lys i hjørner: 

Hvis du vil have en hyggelig belysning som giver blødt lys kan du med fordel placerer en lampe i et hjørne og lade lampen kaste lys på væggene i stedet for ud i rummet.

Det vil give et meget hyggeligt og smukt lys der både virker afslappende og lyser rummet op.

Dette trick fungere fremragende på hvide vægge, men hvis du har mørkere vægge får du et endnu mere eksklusivt feel ud af belysningen.

2 Brug lampeskærme med tekstur og udskæringer i midten af rummet:

Lampeskærmer med mønstrede eller grafiske udskæringer kaster de smukkeste lys i rummet. Derfor egner de sig specielt godt som loftlamper, der hængere mere centralt i rummet.

Du kan med fordel bruge store pære i disse typer af lampeskærme og benyt gerne pære med en neutral kelvin (4000) eller en lav kelvin (2500-3000) som giver et mere varmt lys og derfor efterlader en hyggeligere atmosfære.

3 Brug inkorporeret lyseffekter:

I dag er det nemt at købe diodekæder som nemt kan klistre på overflader osv. denne type lyskæde kan du med fordel bruge til at skabe et eksklusivt og flot lysfald i dit hjem.

benyt effekten fra diode lyskæder  under hylder eller i bogreoler for at skabe et super luksuriøst udtryk som vil højne niveauet i din indretningsstil.

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du bruge denne type belysning, men vær opmærksom på at lyskæderne skal gemmes væk så man ikke direkte set dioderne.

4 Hav mange forskellige lyskilder:

I stedet for kun at bruge en enkel loftlampe i et rum, kan du bruge forskellige lamper med forskellige nuancer for at skabe hygge og atmosfære i rummet.

I et soveværelse kan du eksempelvis kombinere loftlampen i minden af rummet med væglamper ved sengen og med en led lyskæde under sengen.

Dertil kan vi have en ekstra lampe i et af hjørnerne for at skabe varme i rummet.

Levende lys:

Ja, levende lys er noget af det bedste til at skabe hygge og  atmosfære i et hjem. Du kan sagtens bruge levende lys i rum, hvor du normalt ikke ville tænke på at bruge dem.

Benyt gerne lys i soveværelse, på badeværelserne og i køkkenet for at skabe hygge.

Du kan også bruge olielamper som bestemt giver et hyggeligt udtryk og hvis du har plads i hjemmet er en biopejs suveræn til at skabe hygge.